سویق چیست و از کجا تهیه کنیم ؟

سویق چیست؟

سویق به دانه ها، حبوبات، دانه ها یا هسته میوه ها و در برخی موارد خود میوه اطلاق می شود که بو داده و سپس آسیاب می شوند (در برخی موارد ابتدا آسیاب و سپس برشته می شوند) تا پودر بسیار قوی به دست آید. در این روش تمام خواص دانه ها و غلات حفظ می شود و دارای خواص زیادی مربوط به سلامتی و تقویت عمومی بدن است.

سویق روی حرارت غیر مستقیم و بدون هیچ گونه افزودنی پخته می شود.

شما می توانید برای خرید و مشاهده قیمت سویق به سایت سالماطور مارجعه کنید.

فرق بین سویق و قووتو چیست؟

سویق یک غذای جدید یا عجیب نیست. سویق  آرد برشته شده است. مثل آردی که برای درست کردن حلوا می پزند. کلمه «سویق» عربی است که در فارسی باستان به آن «پست/پست» می گویند.

برخی دیگر سویق را با قوات و قواتو اشتباه می گیرند. اما سویق با آنها فرق دارد. یکی دیگر از تفاوت های سویق با قاووت این است که قاووت ها سرخ نمی شوند. البته آنها مکان های خاص خود را دارند، اما نباید آنها را با سویق اشتباه گرفت. همچنین در قاووت ها از شیرین کننده ها و ادویه ها (مانند شکر و هل) استفاده می کنند. در حالی که Suiq ها هیچ مواد اضافی ندارند.

سویق چه کاربردی دارد؟

سویق در اسناد طب ایرانی و احادیث طب اسلامی به دو منظور به کار رفته است. در برخی موارد به عنوان دارو و در برخی موارد به عنوان غذا یا مکمل های غذایی معرفی شده است. البته این جمله برگرفته از منابعی است که به زبان محاوره امروزی می آموزیم و می نویسیم.

همانطور که قبلا توضیح دادیم، سویق ها از محصولات گیاهی ساخته می شوند. و گیاهان دارویی و غذایی دارای اجزای مختلفی هستند. مثلاً دانه، ریشه، برگ، ساقه، مغز و… که همه آنها را می توان با توجه به منابع معتبر طب سنتی ایرانی یا احادیث اسلامی تهیه کرد. و گاهی اوقات ترکیبی از این موارد برای درمان بیماران یا به عنوان یک مکمل غذایی تجویز می شد.

در منابع طب ایرانی و اسلامی، سویق به عنوان مکمل یا پودر غذایی مخلوط در غذا برای کودکان، نوجوانان، بزرگسالان و سالمندان و حتی زنان باردار توصیه شده است. البته برای هر یک از این دسته ها الزامات خاصی تعریف شده است.

این انواع عبارتند از:

نشاسته گندم

سوئی جو

ساقه عدس

نخود

سنجد ضعیف

یا شیرینی های مخلوط برای کودکان، گاهی اوقات برای خوش طعم شدن و افزایش علاقه کودکان، طعم میوه به آن اضافه می کنند، انواع شیرینی های کودکان، به عنوان مثال:

نوشابه بچه با طعم موز

نوشابه بچه با طعم پرتقال

نوشابه بچه گانه با طعم توت فرنگی

طرز تهیه انواع سویق و صفت

 انواع سویق و طرز تهیه آن

طرز تهیه سویق گندم:

این سویق از آرد تفت داده شده گندم درست می شود. برای تهیه آن یک پیمانه آرد گندم را بدون روغن تفت می دهند سپس به خمیر اضافه می کنند و سپس یک پیمانه آرد گندم را در مدت زمان کوتاه تری و هر دو را همزمان تفت می دهند

خواص و فواید سویق گندم:

  • مقوی و تمام کننده
  • بسیار مناسب برای کودکان در حال رشد
  • تقویت یا انرژی جنسی (با روغن زیتون)
  • استخوان ها را تقویت می کند و پوکی استخوان را برطرف می کند

طرز تهیه سبوس جو:

سبوس جو از ترکیب سبوس و سبوس تهیه می شود. برای تهیه این سویق یک دانه گندم را بدون روغن انتخاب می کنند و آب می کنند سپس یک دانه جو را بدون روغن به مدت طولانی سرخ می کنند و مخلوط می کنند.

خواص سویق جو:

  • تقویت کننده
  • داروی قوی کاهش دهنده قند خون (به افراد دیابتی توصیه می شود دو قاشق غذاخوری در یک وعده مصرف کنند)
  • درمان دیسک گردن
  • باعث تقویت و استحکام استخوان ها می شود
  • پوکی استخوان را از بین می برد

سبوس برنج

سبوس برنج اسهال را برطرف می کند و روده ها را منبسط می کند. این بهترین عامل چاق کننده برای افرادی است که به دلیل بیماری وزن کم کرده اند.

سویق عدس

ریشه عدس مقوی، رفع تشنگی و تقویت کننده معده است. صفرا را می کشد و معده را خنک می کند و تنش خون را آرام می کند. شفای خون (حیض) زنان و شفا دهنده هفتاد نوع بیماری است. سویق چیست؟ موارد استفاده و طرز تهیه آن

سویق سنجد

برای تهیه سنجد، هسته سنجد را از بدن آن جدا کرده، سپس هسته آن را آسیاب کرده و جداگانه تفت داده و الک می کنند. سپس گوشت سنجد را برش داده، تفت داده و صاف می کنند. سپس آرد آجیل بوداده را با تفاله سنجد مخلوط می کنند. یا پیرمرد بدون روغن آسیاب و ساییده و شانه و کباب می کند.

خواص سویق سنجد

  • درمان نرمی استخوان و پوکی استخوان و تقویت و استحکام استخوان در کودکان و بزرگسالان
  • رطوبت را از بدن خارج میکند
  • درمان یرقان
  • التهاب مفاصل و درد مفاصل را تسکین می دهد
  • تقویت سیستم ایمنی و بهبود سرماخوردگی
  • شیر مادر را افزایش می دهد

توصیه هایی در مورد مصرف سویق

استفاده از سویک در سه ماهه آخر بارداری در تقویت زنان باردار و افزایش وزن جنین موثر است، اما مصرف و مصرف بیش از حد سویک ممکن است منجر به افزایش وزن بیش از حد مادر و جنین در دوران بارداری شود.

بیشتر غلات به جز گندم و جو دارای خواص دارویی هستند و استفاده از آنها نباید یک عادت غذایی باشد.

بیش از دو یا سه قاشق غذاخوری سوویک در روز مصرف نکنید.

بهتر است مردان سویق را با خرما و شیر و عسل بخورند. خوردن سویگ با آب و شکر در مردان میل جنسی را ضعیف می کند.

اگر شرایط پزشکی خاصی دارید، قبل از استفاده از Suveeq با پزشک خود مشورت کنید.

با توجه به شرایط خود از ادویه های مناسب و ضروری استفاده کنید.

سویک با خرما و شیر یک سحری مناسب در ماه رمضان است.

 

روش مصرف سویق برای افزایش وزن

این نوع سس سویا از ترکیب مواد سویا مانند گندم، جو، عدس، نخود، شکر قهوه ای، سبوس، جوانه گندم، سویا و سایر افزودنی های مجاز تهیه می شود.

  • تولید کننده انرژی
  • رشد استخوان
  • بهبود ضعف و ناتوانی جسمی
  • تقویت دست ها

برای افزایش وزن از دو یا سه قاشق غذاخوری خشک یا حل شده در شیر استفاده کنید. مدت دوره درمان یا پرواربندی با سویق 40 روز می باشد.

 

طرز تهیه مخلوط افزایش وزن سویق

این نوع سویق از ترکیب محصولات مانند گندم، جو، عدس، نخود، شکر قهوه ای، سبوس گندم، جوانه گندم، سویا و سایر افزودنی های مجاز تهیه می شود.

ویژگی های مخلوط برای افزایش وزن

  • گرسنگی را از بین ببرید
  • تولید کننده انرژی
  • رشد استخوان
  • درمان ضعف و ناتوانی جسمی

اگر می خواهید وزن اضافه کنید، از دو یا سه قاشق غذاخوری خشک یا حل شده در شیر استفاده کنید. مدت زمان درمان یا افزایش وزن با سویق 40 روز است.

سویق را از کجا می توان تهیه کرد؟

سوویق را می توان به روش سنتی در منزل تهیه کرد یا از داروخانه های طب سنتی یا از فروشگاه های مواد غذایی سالم و معتبر تهیه کرد.